ΠΕΤΡΕΣ ΣΚΑΠΙΤΣΑΡΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Οι σκαπιτσαριστές πέτρες δίνουν μοναδικό στυλ σε όλους τους χώρους στους οποίους τοποθετούνται. Στο e-tiles θα βρείτε ποικιλία σε χρωματισμούς στις πέτρες επένδυσης τοίχων από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν δύο τρόποι τοποθέτησης της πέτρας:

Α) Με κόλλα : Απαραίτητη προϋπόθεση για να τοποθετηθούν οι πέτρες με κόλλα είναι  η σοβατισμένη και ίσια επιφάνεια.

Β) Με λάσπη: Στην περίπτωση που το μέρος που θέλουμε να τις τοποθετήσουμε  δεν είναι σοβατισμένο τότε οι πέτρες τοποθετούνται με λάσπη.

Απαραίτητη κίνηση και στις δυο περιπτώσεις είναι η αδιαβροχοποίησή των υλικών μετά την τοποθέτηση.

 

Προσοχη: Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να στοκάρει τις πέτρες τότε θα πρέπει οπωσδήποτε πρώτα να τις αδιαβροχοποιήσει και ύστερα να τις στοκάρει. Στη συνέχεια  ξαναδιαβροχοποιούνται. Η κίνηση αυτή γίνεται για να είναι εύκολος ο καθαρισμός της πέτρας από τον στόκο.

Σε  ό,τι αφορά την περιποίηση των υλικών αυτών ας γνωρίζουμε ότι:

 

Υπάρχει η δυνατότητα ζωηράδας των χρωμάτων τους  , η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών βερνικιών/λούστρων  που έχουν αυτήν την ιδιότητα.

Η χρήση της αδιαβροχοποίησης βοηθάει στο λιγότερο καθαρισμό του υλικού. Ωστόσο, κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθαριστικά φυσικών πετρωμάτων για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

Η αδιαβροχοποίηση που γίνεται στα υλικά χρειάζεται ανανέωση. Στις συσκευασίες των αδιαβροχοποιητικών αναγράφεται μετά από πόσο καιρό χρειάζεται πάλι πέρασμα το υλικό. Συνήθως είναι κάθε 3-4 χρόνια.